Afvallen In Een Week

De geheimen van elk model onthuld. Leer hier om vet te verliezen in korte tijd.
Het simpele proces voor afvallen in een week word nu uitgelegd.








Hopelijk heeft dit spannende intro een interesse opgewekt.
Meeste mensen hebben dit weleens tegen hunzelf gezegt: "Help, ik wil afvallen!"
Het struikelblok wat hun tegemoet komen is vaak het gebrek aan kennis.
Daarom vind ik het belangrijk om sommige aspecten uit te leggen.

Het volgende ga ik hier uitleggen: 

  1. Hoe voorkom ik vet?
  2. Hoe verbrand ik vet?


Deze vragen vind ik belangrijk om te beantwoorden. Hopelijk weet je na het lezen van dit bericht dan ook wat je moet doen zodat je niet meer aankomt in vet. 




 Hoe voorkom ik vet?

Allereerst, laten we zien hoe ons lichaam werkt. Een simpele, zelf-bedachte, analogie kan helpen dit te toelichten: Een oude trein gebruikte vroeger kolen om te bewegen. Kolen was de energie bron, en de trein zette dat om in beweging. Nou kan zo'n trein maar een aantal kolen per minuut verbranden, dus alle kolen die overbleven gaan naar de aanhanger als voorraad. Tenslotte, die kolen komen vast nog weleens  van pas.

In het menselijke lichaam is onze grootste energiebron: eten, of meer specifiek koolhydraten.
Dit is wat wij gebruiken om te leven en te bewegen. Wanneer wij meer eten dan dat we verbruiken gaat die overtollige energie zich omzetten in vet cellen. Wachtend totdat deze energie een keer kan worden gebruikt in geval van nood.

Nou is het belangrijk om te begrijpen dat we dus niet meer moeten innemen dan dat we verbruiken. Wetenschappers hebben zichzelf dezelfde vraag gesteld en kwamen met een berekening waardoor je je calorie verbruik berekenen kan.  Op deze website kan je dit doen.
Dit is wat jij ongeveer verbruikt op een dag. Wanneer je dus niet meer wilt aankomen of afvallen dan moet je dat getal min of meer aanhouden. Kijk wel altijd op weegschaal of je dan afvalt of niet, zodat je het eventueel kan aanpassen. 





Hoe verbrand je vet?

Voor we verder gaan een korte samenvatting: koolhydraten is onze energiebron, overtollige energie word opgeslagen als vet, en er is een berekening om uit te zoeken wat je dagelijkse calorie verbruik is. Ook, vet word pas gebruikt wanneer we geen energie binnen krijgen - de tijd van 'nood'.

Eten bestaat uit veel dingen: proteïne, koolhydraten, vetten, vezels en nog meer.
Onze energie komt uit koolhydraten, dus als we dat niet meer eten dan word onze vet voorraad verbrand.
Maar het is wel belangrijk om te eten, dus zoek proteïne rijke, en koolhydraat-arm voedsel. Google kan goed helpen om recepten hiervoor te vinden. Een simpele oplossing is wanneer je honger hebt, om groenten te eten zoals sla en wortels. Hier zitten relatief weinig koolhydraten in, en boordevol vezels - dit zorgt ervoor dat je minder honger voelt.

Als je je eet patroon aanpast dan is afvallen in een week zeer mogelijk. Het zal geen 8 kilo zijn, maar wel een stap in de goede richting. Blijf dit eet patroon dan ook aanhouden totdat je je doel bereikt hebt! Als je maar doorzet is het mogelijk. Het is overigens niet erg om eens een normale, of vette hap te eten. Als het maar niet te vaak gebeurt, 1 x in de week is prima.   Het belangrijkste blijft gewoon wegen.


Goede weegschaal kopen is erg belangrijk. Wegen = weten of het eet patroon werkt. Kijk en schrijf elke dag je gewicht op. Pas je voedsel aan waar nodig is - misschien zit je ver over je calorie verbruik heen en is het dus logisch dat je niks afvalt. Met deze informatie kan je dus je dieet verbeteren totdat het goed werkt. De onderstaande weegschalen raad ik ieder aan!